fbpx

Yosta

Met veel plezier heb ik 4 jaar mogen leren op de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, en vanaf 2012 ben ik officieel diëtist. Sinds 2013 ben ik als diëtist gestart om mijn energie in ondernemerschap om te zetten. Naast diëtist ben ik orthomoleculair therapeut, darmtherapeut, PowerSlim coach en stoppen met roken coach.

Met andere woorden, mijzelf ontwikkelen, zoeken naar kansen en ondernemen kenmerkt mij! Past deze manier van werken bij jouw wensen?

Op welke manier voer ik mijn werk als diëtist graag uit?

Ik heb werkervaring als behandelend diëtist, orthomoleculair therapeut en stoppen met roken coach binnen vele voeding gerelateerde ziektebeelden. Mijn persoonlijke interesse gaat voornamelijk uit naar:

Zwangerschap

Een goede zwangerschap is een cadeau voor jou een je kleintje. Als diëtist vind ik het geweldig om je te ondersteunen op gebied van Stoppen met roken bij zwangerschap(swens), bereiken van gepaste gewichtstoename en zoeken naar oplossingen bij (risico op) zwangerschapsdiabetes. Met voeding heb je meer invloed op je lichaam dan je denkt.

Expertise in relatie tot zwangerschap: Hyperemesis gravidarum bij Stichting ZEHG (2021), Coach stoppen met Roken tijdens de zwangerschap bij Sinefuma (2019) en Zwangerschap en suppletie bij Vitortho (2018)

Kinderen

Voedingsadvies bij kinderen is anders dan bij volwassenen. Ik vindt het belangrijk om te kijken naar kleine praktische oplossingen waar ouder en kind een lach van op het gezicht krijgen. Het gesprek is speels, gezellig en oplossingsgericht: echt wat bij mij past!

Expertise in relatie tot kinderdiëtetiek: Kinderdiëtetiek bij de HAN (2019)

Ketogeen eten

Sinds 2018 werk ik samen met PowerSlim, wat een fantastisch merk en product. Ik snap dat het niet altijd mogelijk is om met gewoon eten je resultaat te behalen. Als je voor PowerSlim kiest wil ik jou ook na het bereiken van je streefgewicht blijf je nog minimaal één jaar onder mijn begeleiding om terugval te voorkomen. Mocht je ketogeen willen eten met “gewoon eten”, laat je dan niet tegen houden. Ook daar heb ik genoeg voor in mijn ideeën box.

Expertise in relatie tot ketogeen eten: PowerSlim coach (2017)

Darmtherapie

Uit eigen ervaring weet ik hoe vervelend het is om pijn te ervaren in de vertering van eten. Ik gun iedereen een goed functionerende darm, dit pak ik op holistische wijze aan met eventueel de ondersteuning van ontlastingsonderzoek. Meten is weten! Deze inzichten maken dat het behandelplan gericht en praktisch, en dat is wat nodig is om van de klachten af te komen.

Expertise in relatie tot darmtherapie: Darmtherapeut bij OrthoLinea (2020 – heden)

Stoppen met Roken

Al heb ik geen omgeving en verleden met roken, ik geloof dat mijn coachende vaardigheden van grote toevoeging kan zijn in jouw rookvrije start. Hierin werk ik samen met Sinefuma, een hele fijne partner. Zo kan ik mij vooral richten op de behandeling!

Expertise in relatie tot Stoppen met Roken: Volledige basis scholing bij Sinefuma (2017), Stoppen met Roken coach bij Sinefuma (2019), training Stoppen met Roken van Roos Blom (2018) en verschillende kleine scholingen/intervisie.

Zie een volledig overzicht van mijn bijscholingen op LinkedIn.

Meghan

Ik ben Meghan, 24 jaar en mag met veel trots zeggen dat ik vanaf 1 april werkzaam ben bij Bravocado als Diëtiste. Hier heb ik veel zin in en kijk er naar uit om de praktijk beter te leren kennen.

Op welke manier voer ik mijn werk als diëtist graag uit?

Ik ben diëtist omdat ik mensen graag wil helpen hun optimale gezondheid te bereiken door een gezonde voedingspatroon te volgen. Daarnaast wil ik mensen meegeven dat gezond eten ook nog eens heel lekker kan zijn.

Zwangeren

Het is van erg belang om gedurende de zwangerschap aan alle belangrijke voedingsstoffen te komen zodat er een gezonde groei ontstaat van moeder en kind. Denk hierbij aan foliumzuur, vitamine B11 en 12, ijzer, jodium, eiwitten en calcium. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik een scriptie geschreven over zwangere vrouwen die veganistisch eten. Hierdoor heb ik veel onderzoek gedaan naar de voedingsbehoeftes van zwangere vrouwen en de belangen hiervan. Ook heb ik hiermee adviezen samengesteld zodat u, als zwangere vrouw, aan alle behoeftes kan komen, als veganist of als niet-veganist.

Expertise in relatie tot zwangerschap: Hyperemesis gravidarum bij Stichting ZEHG (2021) en Afstudeeronderzoek over zwangere vrouwen die veganistisch eten.

Kinderen

Ik heb stage mogen lopen bij een stichting die voorlichting geeft over gezonde voeding op basisscholen in Den Haag. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd en kan ik deze kennis goed toepassen in de praktijk. Ik gaf elke week voedingslessen over verschillende onderwerpen die te maken hadden met gezonde voeding en drinken. Mijn rol hierin was om er een leuke een leerzame les van te maken. Ik verwacht mijzelf hierin te blijven ontwikkelen zodat ik uw kind goed kan begeleiden om op een gezonde manier te ontwikkelen.

Expertise in relatie tot kinderen: Geven van voedingslessen aan kinderen op basisscholen.

PowerSlim & Ketogeen

Voor PowerSlim kunt u bij Bravocado ook terecht! Hiervoor is een opleiding gevolgd om mijzelf PowerSlim coach te mogen noemen. Als PowerSlim coach ben ik opgeleid om u op de beste wijze te begeleiden bij het volgen van een ketogeen dieet. Dit houdt in om een koolhydraatarm voedingspatroon te volgen met uiteindelijke doel afvallen. Zo houd ik mijn kennis actueel maar vooral ook gevarieerd.

Expertise in relatie tot ketogeen eten: PowerSlim coach (2021)

Sportvoeding

Sport en voeding gaan hand in hand. Daarom heb ik mijzelf verdiept in dit onderwerp tijdens de opleiding. Hierin heb ik geleerd wat de beste voeding is voor elk soort beweging, zoals hardlopen, fitness, zwemmen, atletiek etc. U kunt uw sportprestaties op een makkelijke en vooral lekkere manier verbeteren!

Expertise in relatie tot sportvoeding: Minor over sportvoeding tijdens de opleiding Voeding & Diëtetiek.

Zie een volledig overzicht van mijn bijscholingen op LinkedIn.

Stagiaire Marlijn

Misschien zag je me al op de website voorbij komen, mijn naam is Marlijn en ik loop dit jaar stage bij Bravocado!

Ik ben een diëtiste in opleiding van 22 met een fascinatie voor de darmflora (alle bacteriën in de darmen). Ik maak momenteel materiaal dat cliënten mee naar huis kunnen nemen als zij ketogeen gaan eten. Voor mij is het vooral belangrijk dat cliënten makkelijk aan de slag kunnen gaan met adviezen en hun hierin te ondersteunen. Daarnaast ben ik bezig met samenwerkingen tussen Bravocado en omgeving.

Door eerdere projecten ben ik in gaan zien dat voedingsadvies vooral toegankelijk moet zijn, ik wil mij dan ook bezig gaan houden met educatie over gezonde voeding voor iedereen.

Voor mijn stage bij Bravocado wil ik graag zelf ook ondervinden hoe het is om ketogeen te eten. Daarom test ik producten en recepten ook zelf uit en deel ik dit graag met jullie!

Ik woon in Leiden en naast mijn opleiding werk ik op een buitenschoolse opvang en als oppas.  Ik houd van koken maar vooral van lekker eten 😊.

Begin met chatten.
Hulp nodig?
Hallo! Waarmee kunnen wij u helpen?